Andalúzia csodái

 

Időpont: 2020. szeptember 16-27.

Részvételi díj: 329.900,- Ft/fő

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 95.000,- Ft/fő

Gibraltár: 10.000,- Ft/fő

Biztosítás: 6.840,- Ft/fő 

Belépők: 200,- €/fő

 

Program:

1. nap: 1000 km Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid technikai pihenőkkel Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül a francia határhoz közeli tranzitszállásra (1 éj).

2. nap: 750 km Buszos városnézés Nizza, a Côte d’Azur fővárosának festői sétányán a Promenade de Anglies-n és a belvárosban. Érkezés az esti órákban a Barcelona környéki szálláshelyre (1 éj).

3. nap: 320 km Városnézés Barcelonában, melyet a tenger és a hegyek látványa, a modern és a középkori épületek egyvelege tesz izgalmas várossá. Sétánk során megtekintjük a gótikus negyedet, a Sagrada Familia-székesegyházat, melynek első kövét 1882-ben helyezték el, de építése még mindig tart; a Gaudi tervei alapján készült, a Világörökség részét képező Güell parkot; a város fő sétálóutcáját a La Rambla-t;, a kikötőt és a Montjuic látnivalóit. A várostól elbúcsúzva a gyönyörű Costa Dorada partszakaszon folytatjuk utunkat Valencia felé, szállás Peniscola környéken (1 éj).

4. nap: 300 km Valencia a művészetek és a tudományok városa, ahol minden megtalálható, amire egy utazó vágyhat. A Tőzsdepalota vagy más néven Selyembörze Valencia legismertebb látványossága, a Világörökség része. A székesegyház egyik kápolnájában megtekinthetjük a Szent Grál másolatát, mely több kutató szerint is az eredeti ereklye. A város legnagyobb tere a Plaza del Ayuntamiento, itt több épület is megtekintésre érdemes, ezek közül is kiemelkedő a Városháza. Programunk során érintjük a Torres de Serranos városkaput is, mely Európa legnagyobb gótikus kapuja. Séta a festői szépségű üdülőhelyen Alicantéban: Fellegvár, városháza, Explanada de Espana. Szállás Alicantéban (1 éj).     

5. nap500 km A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A hajdani fényes mór birodalom utolsóként megmaradt gazdag fővárosának emlékeit a híres királyi palotában, az 1984 óta a Világörökség részét képező Alhambrában láthatjuk (foglalás függvénye). Szállás Malaga környékén (2 éj).

6. nap: Egész napos pihenés, feltöltődés a tengerparton vagy fakultatív program (min. 25 fő esetén indul): Látogatás a brit koronagyarmaton, Gibraltáron, ahonnan már csak karnyújtásnyira van Afrika (Európa Pont, Szent Mihály-barlang, Majmok sziklája, belváros).

7. nap: 350 km Andalúzia fővárosában, Sevillában megtekintjük a katedrálist, a világ harmadik legnagyobb keresztény templomát; az Alcazart, a korábbi királyi rezidenciát gyönyörű udvaraival és zöldellő kertjeivel; a Santa Cruz negyedet, a város műemlékekben leggazdagabb részét és az Arénát, a bikaviadalok híres helyszínét. Szállás Cordoba környékén (1 éj).

8. nap: 420 km Cordobában séta a mór építészet remekei között a La Mezquita (a világ egyik legnagyobb mecsetje, melyben 850 oszlop és egy keresztény templom is található) és az óváros megtekintésével. Toledoban az érintetlen középkor hangulatába csöppenve látogatás a kézműves remekeiről világhírű hajdanvolt királyi székhelyen. Szállás Madridban (2 éj).

9. nap: 100 km Délelőtt ismerkedés Spanyolország fővárosával és látnivalóival, a Királyi palotával, a Plaza Mayor és a Cibele térrel, melyet gyönyörű szökőkútjai, szobrai és épületei Madrid szimbólumává tettek. Látogatási lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárában, a Pradoban (foglalás függvénye). Délután ismerkedés a II. Fülöp által emeltetett El Escorial palotával, amit a világ nyolcadik csodájának tartanak. Este szabadprogram Madridban.

10. nap: 650 km Elutazás az Ebro partján fekvő Zaragozába, a híres zarándokhelyre. Rövid séta a középkori hangulatot árasztó óvárosban, látogatás a La Seo Katedrális és az Oszlopos Madonna kegytemplomában. Szállás a Costa Braván (1 éj).

11. nap: 600 km Továbbutazás a Francia Riviérára, séta a filmfesztiválról híres Cannesban, a pálmafákkal és palotákkal övezett tengerparton. Szállás a környéken (1 éj).

12. nap: 1000 km Hazautazás rövid pihenőkkel. Megérkezés az éjszakai órákban.

Csatolt galéria: Andalúzia csodái

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!