Görögbe Fogadva

 

„Görögbe fogadva”

Görögország az európai kultúra bölcsője, amely már akkor a művészet, a dráma, a tragédia és a demokrácia exportőre volt, amikor a nemzetek többsége még csak a szirtakiról ismerte. Páratlan kincsekkel büszkélkedhet, mint például Athén, itt találhatók az európai építészet és művészet legrégebbi alkotásai, de ellátogatunk ókori jóshelyre, Delphibe is. Programunkat színessé teszi a páratlan természeti adottságok látványa, az utánozhatatlan görög vendégszeretet és a strandolás, pihenés lehetősége.

 

 

Időpont 2020. augusztus 20-29.

Részvételi díj: 174.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 38.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 52.000,- Ft/fő

Olympia: 5000,- Ft/fő

Biztosítás: 5.700,- Ft/fő

Belépők: 130 €/fő + fakultatív program 35 €/fő 

 

1. nap · 1000 km: Indulás a hajnali órákban, utazás Szerbián keresztül Skopjébe, a szálláshelyre (1 éj).

2. nap · 450 km:Reggeli után továbbutazás Észak-Macedónián keresztül. A határátlépést követően első állomásunk Vergina, a makedón királyok temetkezési helye, ahol a sírhalmok mesés kincseket rejtenek. Kalambakába érve, egy ikonfestő műhelyben bepillantást nyerünk az ikonok varázslatos világába. Szállás a Meteorák lábánál található Kalambakában (1 éj).

3. nap · 400 km: Látogatás a Meteorák 300 méter magas sziklacsúcsain, az „égben lebegő” kolostorokban, melyek közül többet még ma is szerzetesek laknak. Látogatás Apollón szentélyénél, a Parnasszosz-hegy lábánál épült, a világ közepének tartott Delphi jóshelyen. Szállás Patras környékén a tengerparton (2 éj).

 4. nap · 300 km: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív program: 5.000,-Ft/fő (min. 25 fő esetén indul) Reggeli után utazás a Peloponnészosz nyugati oldalára. Rövid megálló Patras városban, Szent András templománál, melyet a ma is ott található ereklyéi miatt keresnek fel. Olympiában, a már az i.e. 8. századtól rendszeresen megrendezett játékok helyszínén a Stadion, a Palaestra, ahol a birkózók és az ugrók fejlesztették tudásukat, a Héra és a Zeusz templom megtekintése. Délután fürdési lehetőség a tengerparton.

 5. nap · 250 km Utazás a mükénéi civilizáció fellegvárába, a bronzkorban virágzó kultúra nyomait felfedezve alagutak, ciszternák, palotarészletek között sétálgatunk. Majd a Korinthoszi-földszoros átvágásával létrehozott több, mint 6000 m hosszú vízi utat, a Korinthoszi-csatornát tekintjük meg. Délután fürdési lehetőség. Szállás Toloban (3 éj).

6. nap · Pihenés a tengerparton vagy fakultatív program keretében egész napos hajókirándulás Hydra és Spetses szigetekre, fürdési lehetőséggel (35,- €/fő).

7. nap · 100 km: Látogatás Epidavroszban, mely az ókorban egyszerre volt gyógyhely, vallási és kulturális központ. Fő látnivalói az Aszklepiosz szentély (az ókori „gyógyítóközpont”) és a csodálatos akusztikájú, 14.000 nézőt befogadni képes, ma is működő amfiteátrum, az ókori világ egyik legjobb állapotban fennmaradt színháza. Délután fürdési lehetőség a tengerparton.

8. nap · 250 km:Reggeli után utazás Athénba,ismerkedés a várossal, mely már az ókori görög civilizáció fénykorától Görögország legfontosabb városa, az egész nyugati világ vezető kulturális, kereskedelmi és tudományos központja, a mai modern demokrácia bölcsője: Akropolisz, Agora, Parlament (őrségváltás), Plaka. Szállás Athén mellett (1 éj).

9. nap · 550 km: Rövid megálló a Thermopülai-szorosban lévő Leonidász emlékműnél, mely az i.e. 480-ban lezajlott ütközet hőseinek állít emléket, majd rövid fotószünet az árnyas Tempi-völgyben. Délután városnézés Thessalonikiben, Görögország második legnagyobb városában: Agios Dimitrios, Aristotelous tér, piac, Fehér torony. Szállás Thessaloniki környékén (1 éj).

10. nap · 1200 km: Reggeli után, rövid pihenőkkel hazautazás Szerbián keresztül. Megérkezés az éjszakai órákban.

 

 

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyigazolvány szükséges!

 

Csatolt galéria: 'Görögbe fogadva'

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!