Írország a legjavából

Időpont 2020. július 20-30.

Részvételi díj: 615.000,- Ft/fő

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 130.000,- Ft/fő

Reptéri illeték: 49.000,- Ft/fő

Belépők, biztosítás

 

1. nap: Elutazás a délelőtti órákban Budapestről, közvetlen repülőjárattal Dublinba. Érkezést követően transzfer a szállodába, majd orientációs városnézés a fővárosban. Csapatépítő vacsora egy hangulatos pubban. Szállás Dublin környékén (3 éj).

2. nap: Egész napunkat a smaragd sziget szívében, Dublinban töltjük. A város igazán emberléptékű, ezért főképp gyalogosan fedezzük fel látványosságait, nyüzsgő utcáit (Szent Patrik-katedrális, Trinity College, vár, Leinster House). Délután látogatás a Guinness sörgyárban, ahol kóstolással egybekötött vidám program vár ránk.

3. nap: Utazás Kildare-be, ahol betekintést nyerhetünk a világhírű ír lótenyésztés titkaiba. Kellemes ebéd a Jerpoint Farmon, pásztorkutya-bemutatóval egybekötve, majd látogatás Kilkennyben, a híres vörös sör városában és a legjobban megőrzött középkori hangulatú óvárosban.  Visszautazás Dublinba. 

4. nap: A lenyűgöző Wicklow-hegységen keresztül Glendalough-ba érkezünk. Látogatás a 6. századból fent maradt Szent Kevin-monostorban, ami korának legfontosabb egyházi és oktatási központja volt. Dunbrodyban bepillantást nyerhetünk az ír emigráció történetébe és hátterébe, megtekintjük a hajót, amivel rengeteg ír vágott neki az új világnak az 1800-as évek második felében. Este érkezés Waterfordba, ahol vacsora után kellemes esti sétát teszünk a történelmi városban (1 éj).

5. nap: Reggelit követően látogatás a helyi kristályüzemben, majd Dungarvan és érintésével, érintésével érkezünk Midletonba, ahol meglátogatjuk a híres Jameson Whiskey gyárat. Továbbutazás Cobh városába, ahol a Titanic utoljára kikötött. A kikötő és környéke szinte eredeti állapotában várja ma is látogatókat, rövid kikötői séta után indulunk egy másik ír legenda helyszínére, a Blanerney várhoz, ahova több mint 200 éve zarándokolnak a világ minden tájáról, hogy „megcsókolják az ékesszólás kövét”. Érkezés Killarney-be, szállás elfoglalása (2 éj).

6. nap: A reggeli után ismerkedés a Killarney környéki tóvidékkel. A tájat az írek tradicionális utazási eszközével, lovas kocsikkal fedezzük fel, majd a délnyugati partvidék egy nagy félszigetét járjuk körbe. A híres Kerry-gyűrűn tett utazásunk mindenki számára örök élményt fog nyújtani.

7. nap: Észak felé indulunk, a Moher-sziklákhoz, mely Írország egyik leglátogatottabb természeti csodája. A sziklafal Doolin-tól 8 km hosszan húzódik, legmagasabb pontja az O’Brien toronynál 214 m magasan emelkedik a tenger fölé. Hajóra szállunk, hogy az Atlanti-óceánról is megcsodáljuk a meredek sziklafalakat. Napos időben messzire el lehet látni, de a szeszélyes időjárás is tartogat csodákat: a köd pillanatok alatt ereszkedik le és illan el, az esőfelhők is ezzel a sebességgel közlekednek. A feledhetetlen panoráma után érkezünk Galway-ba (1 éj).

8. nap: Utazás Knock városába, Írország legnagyobb zarándokhelyére, Szűz Mária jelenésének helyszínére, ahova évente 1,5 millióan látogatnak el. Ezt követően újabb látványos útvonal következik Sligoig, ahol rövid megállót tartunk az írek nemzeti költőjének, William Butler Yates sírjánál, majd továbbutazunk a tengerparton a Donegal-öböl érintésével Derrybe (1 éj). Ismerkedés a történelmi várossal, ami egy középkori erőd kapcsán került fel az utazók térképére.

9. nap: A mai napot Észak-Írország legendás partvidékének felfedezésével töltjük. Elsőként Dunluce tengerparti szikláira épült várának romjait tekintjük meg. A lenyűgöző látványt követően utunk a világhírű, „Óriás útjának” nevezett, nyolcszög alakú, tengerbe futó bazaltoszlopokhoz vezet. A nap igazi kihívása, a Carrick-a-Rede kötélhíd kipróbálása lesz. Az élménydús nap után az esti órákban érkezünk Belfast-ba (1 éj). 

10. nap: Ismerkedés az észak-ír fővárossal: séta a belvárosban, Titanic Múzeum megtekintése, szabadprogram. A délutáni órákban utazás vissza Dublinba, útközben megálló Dundalk at the Glyde Innben, egy 1770 óta működő, hangulatos, tradicionális ír tavernában. Megkóstolunk pár ír finomságot, szomjunkat Guinness sörrel és Jameson whiskeyvel csillapítjuk, ír zenére táncolunk, együtt örülünk az elmúlt napok élményeinek. Szállás Dublin környékén (1 éj). 

11. nap: Szállásunkról kijelentkezve szabadidő a városban, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre. Várható érkezés az éjszakai órákban.

 

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!