Majáliskor Milánóban

 

Időpont: 2020. május 1-3. 

Részvételi díj: 59.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 13.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 16.000,- Ft/fő

Biztosítás: 1.710,- Ft/fő

Belépők: 80,- €/fő

 

 Program:

1. nap • 850 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. A műemlékekben gazdag Bergamóba érkezünk. A város két fő részből áll, a Cittá bassa-ból (alsó város) és a Cittá alta-ból (felsőváros), ahova siklóval megyünk fel és megtekintjük a városházát, a várostornyot, a Colleoni-kápolnát, a Santa Maria Maggiore templomot. A Szabadidőben érdemes betérnünk a Caffé del Tassóba, ahol olyan ikonok, mint Bridget Bardot és Alain Delon is tiszteletüket tették.  Az esti órákban érkezés Milánó környéki szállásunkra (2 éj).

2. nap • 50 km: Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Olaszország második legnagyobb temploma a Dóm, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. A tetőn sétálgatva a kőcsipkés tornyok és a több mint kétezer szobordísz között a város panorámájában gyönyörködhetünk. Látogatást teszünk a világhírű Scala-ban és a Sforza-várkastély udvarában. Megtekintjük a Bosco Verticale-t, Milánó egyik különleges látnivalóját – a Zöldellő ikertonyok, a világ első függőleges erdője, ami 11.000 évelő és talajtakaró növény, valamint az 5000 cserje madarak és rovarok lakóhelye is, mindez 1500 m2 városi felszín felett.

3. nap850 km: Városnézés a híres Monzában. A város számos nevezetessége csalogatja a turistákat: a XII. századi Dóm Theodelinda több mint ezer éves koronájával, a barokk palota a Villa Reale, a régi városháza. Kilátogatunk az 1922-ben épült F1-es versenypályára, kiülhetünk a tribünre, betekintünk a boxutca rejtelmeibe. Ezt követően hazautazás, érkezés az éjszakai órákban.

 

Csatolt galéria: Milánó

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!