Olasz nagykörút: Róma - Pompei - Capri - Firenze

 

Olaszországi körutazásunk során csodálatos városokat keresünk fel. A Sorrentói-félsziget Itália egyik leglátogatottabb célpontja, mely évszázadok óta számos utazó vágyának beteljesülését jelenti. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonz, ahol parkok, erdők, narancs- és olajfaültetvények között sétálva ismerkedhetünk meg a Világörökség e csodájával.

 

 

Időpont: 2020. május 10-16. és augusztus 22-28.

Részvételi díj: 137.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 32.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 34.000,- Ft/fő

Vatikáni múzeum: 11.000,- Ft /fő

Colosseum: 8.500,- Ft/fő

Biztosítás: 3.990,- Ft/fő

Belépők: 170,- €/fő + fakultatív program 40,- €/fő

 

Program:

1. nap1100 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénia és Olaszország autópályáin haladva, rövid technikai pihenőkkel. Érkezés a Róma környéki szálláshelyre az esti órákban (2 éj).

2. nap 100 km: Utazás Rómába autóbuszunkkal, majd helyi közlekedéssel a belvárosba. Délelőtt ismerkedés az ókori Róma nevezetességeivel: Capitolium, Colosseum (Belépő foglalása előre szükséges 8.500,-Ft/fő), Forum Romanum, Mózes szobor. Rövid ebédidő után a városnézés folytatása a Piazza Navona, a Pantheon, a Spanyol lépcső, a Trevi kút megtekintésével. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap • 250 km: Beutazás a szálláshelyről Rómába. Látogatás Vatikánvárosban: Vatikáni Múzeum (Belépő foglalás előre szükséges 11.000,- Ft/fő),Szent Péter tér és Bazilika, kilátás a kupolából Rómára és a vatikáni kertekre. Búcsú Rómától, utazás a Sorrentói-félszigeten levő szálláshelyre (3 éj).          

4. nap100 km: Reggel a Pompei-i ásatások megtekintésével kezdődik a program, majd kirándulás helyi vezetővel a Sorrentoi-félszigeten. Sorrento elővároskáit elhagyva a Világörökség részét képező Amalfi-part természeti szépsége és rabul ejtően gazdag történelmi, kulturális öröksége vár bennünket, mely nem véletlen, hogy számos művészt is megihletett. Első állomásunk Positano. A városka központjába néhány perces séta után érkezünk, itt szabadidős programra, akár fürdésre is lehetőség nyílik, majdkülön hajóval a meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett Amalfiba utazunk. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szent András apostol ereklyéit.

5. nap 150 km: Utazás hajóval, helyi vezetővel Caprira, a világ egyik legszebb szigetére. Kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe villájában. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni sziklákra. Fakultatív lehetőség: libegő, csónaktúra a sziget körül.

6. nap • 500 km: Utazás Firenzébe. Városnézés a „reneszánsz városában” a Santa Croce templom, a dóm és harangtornya, valamint a keresztelőkápolna megtekintésével. A Ponte Vecchio és az Arno-folyó mentén visszasétálunk az autóbuszhoz. A Michelangelo térről nyíló panorámával búcsúzunk Firenzétől. Szállás Montecatini Termében (1 éj).       

7. nap850 km: Hazautazás rövid városnéző sétával Bolognában, majd technikai pihenőkkel Szlovénián át. Megérkezés az esti órákban.

Csatolt galéria: Olasz nagykörút:Róma-Pompei-Capri-Firenze

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!