Portugália gazdagon - Utasaink ajánlásával

 

Utasaink ajánlásával (közkívánatra)

  

Portugália hajósairól és felfedezőiről híres – fedezzük hát fel mi is e csodálatos országot, melynek történelme és kultúrája elválaszthatatlanul összefonódott az évszázadok során. Látnivalóinak egyedülállóságát a múltban egymást váltó különböző civilizációk adják, városai mind mást és mást nyújtanak az utazónak. Ahogy a mondás tartja: „Porto dolgozik, Coimbra ír, Braga imádkozik, Lisszabon pedig szórakozik”. Szerencsére van közös nevező is: a híres portói bort bárhol megkóstolhatjuk.

 

  

Időpont: 2020. május 22-30.

Részvételi díj: 275.000,- Ft/fő (35 fő esetén)  285.000,- Ft/ fő (30 fő esetén)

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 45.000,- Ft/fő (itallal együtt)

Egyágyas felár: 95.000,- Ft/fő

Reptéri illeték: kb. 34.000,- Ft/fő 

A részvételi díj tartalmazza: a helyi idegenvezetőt a teljes program idején, budapesti transzfert, valamint egy-egy kézi és úti poggyász díját is.

BBP: 5.130,- Ft/fő

Valutában felmerülő költségek: kb. 150 €/fő 

 

Program:

1. nap: Indulás kora reggel Budapestről közvetlen repülőjárattal Lisszabonba. Portugália lenyűgöző fővárosa Európa egyik legősibb települése, és ugyanúgy hét dombra épült, mint Róma és San Francisco. Hatalmas kiterjedésű, a természet által létrehozott kikötőben fekszik, 20 kilométerre az Atlanti-óceántól. Lisszabonból autóbusszal utazunk tovább, tartalmas napunk első állomása a kelta alapítású, majd a 12. századig mór fennhatóság alatt álló Óbidos. A műemlékké nyilvánított, várfalakkal körbeölelt, romantikus hangulatú város bebarangolása után Batalha következik. Itt látható Európa egyik legnagyobb gótikus temploma, az UNESCO védettsége alá tartozó Győzelmes Szűz Mária-kolostor. Szállás Portóban (3 éj).

2. nap: Ismerkedés Portóval, az ország második legnagyobb városával, amelynek történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Felfedezőutunkat az óvárosban kezdjük (Szent Ferenc-templom, régi tőzsdepalota), majd a város legmagasabb pontján álló Sé do Porto-katedrálist tekintjük meg, környékén csupa érdekes történelmi látnivalóval. Sétánkat követően a borkóstoló negyedet (Vila Nova de Gaia) keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megízlelni a híres portóit. Napunkat egy életre szóló élménnyel koronázzuk meg: sétahajózásra indulunk a Douro folyón. Ezután Aveiróba utazunk – a tengerparti települést gyakran emlegetik Portugália Velencéjeként, de Amszterdam néhány vonását is felfedezhetjük e bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisvárosban. Csatornái mentén elegáns, szecessziós épületek sorakoznak. Fakultatív program: hajókázás (portugál édesség + pohár pezsgő, 10,- EUR/fő).

3. nap: Szabadprogram Portóban vagy fakultatív kirándulás a világhírű Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb kegyhelyére, a híres El Camino zarándokút végállomására. A város legszebb épülete a Szent Jakab-katedrális, ahol az apostol földi maradványait őrzik (10.000,- Ft/fő + belépő, minimum 25 fő estén induló program).

4. nap: Első állomásunk Coimbra ősi egyetemi városa. Felkeressük az Európa leggazdagabb és legszebb bibliotékái közé sorolt könyvtárat, majd a Szent Mihály-kápolnát (jelentkezéskor foglalandó). Tomarba továbbutazva felfedezzük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, majd a híres zarándokhelyre, Fátimába érkezünk, ahol 1917-ben három pásztorgyermek előtt többször is megjelent Szűz Mária. A lenyűgöző hangulatú kegyhely főtere kétszer nagyobb, mint a római Szent Péter tér; megtekintjük a katedrálist, a Jelenések- kápolnát és a berlini fal emlékhelyét. Szállás Fatimában (1 éj).

5. nap: A reggelit követően utazás Lisszabonba, útközben séta Nazaréban, amelyet a legszebb portugál halászfaluként emlegetnek a leírások. Utánozhatatlan atmoszféra, élő hagyományok és folytonos pezsgés jellemzi az előkelő üdülőhelyet – mindezt mi is megtapasztalhatjuk a szabadprogram során. A lélegzetelállító látványt és élményt nyújtó Vasco da Gama hídon átkelve térünk vissza Lisszabonba. A fővárosban megtekinthetjük a világ második legjobbjának tartott oceanáriumot, majd a Nemzeti Azulejo Múzeumba látogatunk, amelynek falicsempe-gyűjteménye minden turista számára kötelező program. A nap méltó zárásaként az Alfama városrész keskeny sikátoraiban sétálunk. Szállás az óceánparton (3 éj).

6. nap: Kirándulás az elvarázsolt kastélyok városába, Sintrába,a portugál királyok egykori nyári lakhelyére. A hegytetőn elhelyezkedő Pena palotát találóan portugál Neuschwansteinként szokták emlegetni. Továbbutazás a kontinentális Európa legnyugatibb pontjához – a Cabo da Roca festői sziklaszirtje 140 méterrel magasodik az Atlanti-óceán fölé. A minden irányba lélegzetelállító kilátást nyújtó magaslat és világítótornya valóságos zarándokhellyé vált az idők folyamán. A napot Cascais-ban fejezzük be, amely Sintrához hasonlóan királyi rezidencia volt, és ma is a felső tízezer nyaralóhelye. A gyönyörű természeti környezet és az óceánpart csak emeli a városka szépségét; látogatásunk során megtekintjük a parti sziklákban kialakult hasadékot, a Pokol Száját (Boca do Inferno).

7. nap: Ezt a napot is Lisszabon környékén töltjük. Évora sokak szerint Portugália egyik legelbűvölőbb városa, élő múzeumnak is nevezik, méltán érdemelte ki a világörökségi védelmet. A település legismertebb látnivalója a római templom 14 darab épségben fennmaradt korinthoszi oszloppal. Pihenő Setúbal hangulatos kikötőjében, igény esetén ebédelési lehetőség. Visszautazás a szállásra az Arrábida Nemzeti Parkon keresztül, amely az ugyanilyen nevű hegység egyedülálló mikroklímájának fennmaradását biztosítja. Útközben fotószünet és látogatás a Krisztus-szobornál, amelynek talapzatában lift működik, így egyben kilátóként is szolgál az építmény.

8. nap: Egész napos városnézés Lisszabonban. Túránk a város nyugati részében, a Belém negyedben kezdődik: Belém-torony, felfedezések emlékműve, Jeromosok kolostora Vasco de Gama síremlékével. A városközpont felé haladva láthatjuk a Tejo folyó felett átívelő, 2278 méter hosszú Április 25. hidat. A Rossio téren kiszállunk a buszból, felsétálunk a Sé de Lisboa-katedrálishoz, és megnézzük a Szent Ferenc-templomot. Szabadprogram, vásárlási lehetőség vagy utazás a híres 28-as villamoson. Transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen repülőjárattal az éjszakai órákban.

9. nap: Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

 

A program a repülőgép menetrendjének függvényében változhat!

Jelentkezési határidő: 2020. február 20.

Csatolt galéria: Portugália

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!