Száztornyú Prága

 

Kelet-Közép-Európában számos olyan város található, amelyet egész évben turisták tömegei keresnek fel. Az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont ebben a régióban kétségtelenül a cseh főváros. Prágát sokan kis ékszerdobozként emlegetik, utalva a város számtalan építészeti remekére és történelmi jelentőségű látnivalójára.

De Csehország nem csupán Prága miatt vonzó úti cél: ott vannak a méltóságteljes hangulatú, régi fürdővárosok, a különös, meseszerű kastélyok és nem utolsósorban a híres gasztronómia.

 

Időpont: 2020. április 19-21. és augusztus 14-18.

Részvételi díj: 45.900,- Ft/fő

Félpanziós felár: 12.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 16.000,- Ft/fő

Biztosítás: 1.710,- Ft/fő

Belépők: 450,- CZK/fő + 3,- €/fő

 

Program:

1. nap • 670 km: Rövid pihenőkkel utazás Prágába. A cseh fővárossal történő ismerkedést a Hradzsin (Várnegyed) macskaköves utcáit koptatva kezdjük. Látogatást teszünk Csehország legismertebb Mária-kegyhelyén, a Loretában, majd megtekintjük a Szent Vitus-székesegyházat, a régi királyi palotát és a Szent György-bazilikát. Az Arany utcácskán végigsétálva fejezzük be a Várnegyed felfedezését. Szállás Prágában (2 éj).

2. nap • 50 km: Reggeli után folytatjuk a városnézést a száztornyú Prágában: a Károly hídon átkelve a régi városházához érkezünk, ahol a híres, több évszázados óraszerkezet, az Orloj óránkénti harangjátékkal szórakoztatja a turistákat. Az Óvárosi téren a Týn-templom jellegzetes tornyai, Husz János monumentális szobra és a Szent Miklós-templom jelenti a további látnivalót. Ezután átmegyünk a gótikus Lőportoronyhoz és a szemet gyönyörködtető Reprezentációs Házhoz. Sétánk a Vencel téren ér véget, majd szabadprogram következik a belvárosban. Napunkat cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben.

3. nap • 650 km: Reggeli után hazaindulás. Útközben megállunk és rövid sétát teszünk Český Krumlovban, amelynek történelmi városközpontja az UNESCO Világörökség része. A  várnegyed épületei, a várkert, valamint az óváros reneszánsz és gótikus polgárházai felejthetetlen látványt nyújtanak. Rövid szabadidő után hazautazás, érkezés az esti órákban.

 

 

Csatolt galéria: Prága

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!