Az Alpokalja és a Kisalföld gyöngyszemei Burgenlandi kitérővel
Kőszeg-Sopron-Győr

Részvételi díj: 29.500,-Ft/fő

Elhelyezés: 3* szálloda

Ellátás: reggeli

Első este borkóstoló és vacsora: 5.000,-Ft/fő

Vacsora: 3.000,-Ft/fő

Egyágyas felár: 3.500,-Ft/fő

 

1. nap 120 km: Első állomásunk az Alpokalja gyöngyszeme, Kőszeg és a város büszkesége, a Jurisics-vár. Séta az érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú óvárosban: Hősök Kapuja, Tábornokház, Városháza, Sgraffitós ház, Jézus Szíve plébániatemplom. Látogatás a nagycenki főúri kastélyban: Széchenyi István Emlékmúzeum, méntelep, kastélyszálló, angolpark. A Szabadtéri Kisvasút Kiállítás megtekintése, majd egy kis „időutazás” a megújult Széchenyi múzeumvasúton zötyögve. Városnézés a hűség, a szabadság és a kékfrankos városában, Sopronban, ahol számtalan más látnivaló mellett a Tűztorony, a Fő tér, a Várkerület, a szabadon álló városfalak, a Lővérek teszik különlegessé az itt töltött időt. Borkóstoló és vacsora egy hangulatos pincészetben (5.000,-Ft/fő). Szállás Sopronban (2 éj).

 

2.nap 65 kmAusztriába kirándulunk, Kismartonban (Eisenstadt) rövid városnézés után meglátogatjuk az Esterházy-kastélyt, Burgenland legszebb barokk kastélyát. Megtekintjük a fényűzően berendezett, pompás termeket és a hatalmas, romantikus angolparkot, ahol 4 tó, pálmaház, templom, gloriett, számos egzotikus fa és cserje található. Következő állomásunk Ruszt, a Fertő-tó bájos hangulatú települése, ahol felfedezzük a történelmi városközpontot, majd lesétálunk a kikötőhöz és áthajózunk Fertőrákosra. Itt megcsodáljuk az egykori kőfejtő gigantikus termeit, ahol ma barlang-színház, kiállítótermek, a felszínen pedig tanösvény, kilátópontok kapnak helyet. A nap végén betérünk a város büszkeségének tartott Harrer csokigyár cukrászdájába.

 

3. nap 290 km:Korai reggelit követően utazás Győrbe, a vizek városába. Látogatás az Audi-gyárban, ahol bepillantást nyerhetünk az autógyártás futurisztikus folyamatába. Séta Győr barokk belvárosában: Városháza, Széchenyi tér, Bazilika, Szent László Látogatóközpont (Szt. László hermája), Káptalan-domb, Püspökvár. Utolsó állomásunk Pannonhalma, a Bencés Főapátság impozáns épületegyüttese, melynek kulturális és művészeti kincsei a Világörökség részét képezik. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Csatolt galéria: Az Alpokalja és a Kisalföld gyöngyszemei Burgenlandi kitérővel

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!