Bajor kastélyok és a Bódeni-tó tulipánvirágzáskor

 

Utunk az Alpok szívébe vezet, ahol varázslatos kastélyok, egyedi hangulatú városok mellett megismerhetjük a természet csodáit is – egészen a hegyek csúcsától a bányák mélyéig. Meglátogatjuk a három ország határán fekvő Bódeni-tavat és a híres Mainau „virágszigetet”, ahol a tavaszi virágzáskor közel másfél millió virág borul pompába.

 

 

Időpont: 2020. április 29-május 2. 

Részvételi díj: 87.500,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 16.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 30.000,- Ft/fő

Biztosítás: 2.280,- Ft/fő

Belépők: 165,- €/fő

 

Program:

1. nap (680 km): Indulás a kora reggeli órákban Dél-Bajorország legnagyobb tavához. A Chiemsee-i „Versaillles-ba”, II. Lajos király Urak szigetén álló fényűző palotájához hajózunk. Következő állomásunk a festői Oberammergau, ahol gyönyörködhetünk a mesébe illő alpesi városka festett polgárházaiban, melyek „homlokzat-freskói” bibliai motívumokat, ismert meseképeket ábrázolnak. Ettalban megtekintjük az apátság épület-komplexumát, megkóstolhatjuk a szerzetesek gyógynövényes likőrjét és a 400 éves sörfőzési technikával készült finom sörüket, az Ettalert. A nap végén séta Garmisch-Partenkirchenben, az egykori téli olimpia, majd világhírű síversenyek állandó helyszínén. Szállás elfoglalása (1 éj).

2. nap (190 km): Először megcsodálhatjuk a Zugspitzén az örök jég birodalmát. Az Eibsee-ből induló kötélvasúttal a 2944 m tengerszint feletti magasságban lévő hegyi állomásra érkezünk. A csúcsról négy ország lélegzetelállító panorámája tárul elénk. Ezután Neuschwanstein, II. Lajos bajor király romantikus várkastélyának megtekintése következik. A világhírű mesekastély mellett meglátogatjuk Hohenschwangau kastélyát is, ahol II. Lajos gyermekkora nagy részét töltötte. Séta az Alpsee partján, majd továbbutazunk Bódeni-tó környéki szállásunkra (1 éj).

3. nap (320 km): Utazás a Bódeni-tó partján fekvő festői szépségű Lindauba, majd rövid séta Meersburg középkori hangulatot árasztó óvárosában. Komppal utazunk Konstanzba, ahol a szépség, a természet és a kultúra találkozik. A festett falú házak sorát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Szent Péter-katedrálist. Napunkat megkoronázzuk Mainauban: a festői fekvésű „virágsziget”, a magánkézben lévő, évente több mint egymillió látogatót vonzó botanikus kert megtekintése. Utazás Innsbruck környéki szállásunkra (1 éj).

4. nap (720 km): Utazásunkat egy nagyon érdekes bányalátogatással színesítjük. Egykor Schwaz volt a világ legnagyobb bányavárosa, a világ akkori ezüstkitermelésének 85%-ával. A középkorig visszatekintő időutazás bányavonatozással kezdődik, amellyel lejuthatunk 800 m mélyre, a hegy gyomrába, az ezüstbánya egyedülálló világába. A 90 perces program elején minden látogató védőöltözetet kap és saját pénzérmét is sajtolhatunk az eredeti schwazi ezüstből (előfoglalás szükséges). Végül gyönyörködhetünk a kilátásban Kufstein várából, melynek tornyában hosszú éveken át Kazinczy, Wesselényi vagy Rózsa Sándor raboskodott. Hazaérkezés az esti órákban.

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!