Észak-Magyarország – Krasznahorka - Kassa

Részvételi díj: 38.900,- Ft/fő

Elhelyezés: 3* szálloda

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 6.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 6.000,- Ft/fő

 

 

1. nap500 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül, érkezés Tiszadobra, a magyar Loire-völgyébe, ahol megtekintjük a csodálatos környezetben, a festői Tisza-holtág partján fekvő, romantikus stílusú kastélyt, mely Meinig Arthur építész tervei alapján gróf Andrássy Gyula megbízásából épült.  Séta Miskolc belvárosában (Hősök tere, Közép-Európa legnagyobb ikonfala az Orthodox Templomban és különleges, egyedülálló egyházi kincsei a múzeumban, Miskolci Nemzeti Színház, Szinva terasz, Virágóra, Avasi Templom). Rövid séta után várospanoráma az Avasi kilátóból. Szállás Miskolctapolcán (2 éj).

 

2. nap300 km: Kirándulás Aggtelekre, ahol megtekintjük a Nemzeti Park látnivalóit és egy barlangtúrán is részt veszünk. Továbbutazunk a szlovákiai Betlérre, a csodálatos angolpark közepén álló Andrássy-vadászkastélyba, melynek rekonstrukciója az UNESCO külön elismerését vívta ki. Visszaútban Krasznahorkán a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumot tekintjük meg. Kassán látogatás a Szent Erzsébet dómban, majd séta a gyönyörű környezetben kialakított belvárosban.

 

3. nap480 km: Fürdőzés a miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdőben. Hazaútban séta a Világörökség listáján szereplő Hollókőn, a népi építészet remekeinek megtekintésével: postamúzeum, templom, kerámiaház, fazekasműhely, szövőház, Palóc Babamúzeum. Hazaérkezés a késő esti órákban. 

Csatolt galéria: Észak-Magyarország – Krasznahorka - Kassa

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!