Észak-Olasz tóvidék gazdagon

 

Új programunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik kedvelik a festői tájakat, az érintetlen természetet, a csodálatos mediterrán kerteket.

 

Időpont: 2019. szeptember 23-28.

Részvételi díj: 114.500,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 30.000,- Ft/fő

Egyágyas felár:  38.000,- Ft/fő

BBP: 3.420,- Ft/fő

Belépők kb.: 110 €

 1. nap 930 km:Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Látogatás a Garda-tó környékén található Sigurtá-kertben, ahol megismerkedünk a mediterrán övezet dús növényvilágával. A kisvonattal bejárható park káprázatos rózsák otthona, található itt 18 tó és gyógynövény kert is. Szállás Milánó környékén (5 éj).

2. nap 170 km:A napot Észak-Olaszország talán legszebb tavának felfedezésével töltjük. A hegyek által körülölelt Comói-tó partján fekvő kisvárosba, Varennaba indulunk, mely színes házaival, hangulatos utcácskáival magával ragadja az ide érkezőket. Rövid látogatást teszünk a Villa Monasteroban, majd folytatjuk utunkat Bellaggioba, ahol sétát teszünk a Villa Melzi gyönyörű kertjében, a város szűk utcácskáin, végül Como városába hajózunk, ahol a menetrendtől függően rövid belvárosi sétát teszünk.

3. nap km Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Első állomásunk Olaszország harmadik legnagyobb temploma, a Dóm, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. A tetőn sétálgatva a kőcsipkés tornyok és a több, mint kétezer szobordísz között a város panorámájában gyönyörködhetünk. A délutáni órákban látogatást teszünk a világhírű Scala-ban és a Sforza-várkastélyban.

4. nap 200 km: Egész napos kirándulás a legszebbnek tartott alpesi tó partján, a Lago Maggiore-n. A tavat 600-700 méter magas hegyek övezik, távolban felsejlenek a négyezres óriások hósipkái, partja mentén villák, sétányok, várak váltogatják egymást. Stresa városában hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeoi-szigeteket. Isola Bella szigetén óriási élményt nyújt a Borromeo hercegek fényűző székhelye a kastéllyal, függőkerttel. Tovább hajózunk a hangulatos és festői szépségű Halászok-szigetére, Isola dei Pescatori-ra, mely ma is egy jellegzetes halászfalu képével fogad. Felkeressük a legnagyobb szigetet, Isola Madret, ahol megtekintjük az ősi kastélyt és a pompás botanikus kertet.

5. nap 230 km: Látogatás Morcoteben, a Scherrer park paradicsomi, szubtrópusi kertjében; mesés, kicsit misztikus hely, nagyszerű látvány. Ezt követően Luganoval ismerkedünk, mely fényűző villáival, virágos parkjaival, egyházi és történelmi épületeivel már az 1800-as évek végétől ellenállhatatlan csábítást jelentett az utazóknak. A nap hátralévő részét Locarnoban töltjük: Piazza Grande (főtér), pálmafás sétány, Castello Visconteo, Kaméliás park.

6. nap 980 km: Hazaútban ismerkedés Lombardia híres művészeti és kulturális örökségével, Mantovával. A város a mai napig nem vesztett varázslatos középkori bájából, látványos műemlékei: a Dózse palota, az Alberti tervei alapján épült Szent András-bazilika Mantegna sírjával, a Palazzo del Te. A helyi specialitásokat feltétlenül kóstoljuk meg: a sütőtökkel töltött tortellinit és a sbrisolonát (mandulás sütemény), a város jellegzetes desszertjét. Hazautazás, érkezés a késő éjszakai órákban.

Csatolt galéria: Észak-olasz tóvidék gazdagon

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!