A honlap tartalma 2019. október 1-je után nem frissül. Az aktuális híreket és menetrendi információkat a www.volanbusz.hu oldalon találja.

Európai Mobilitási Hét 2014 - programok a régióban

2014. szeptember 16. és 22. között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét, mely rendezvény lényege felhívni az emberek figyelmét a környezettudatos életre, ezzel összhangban a fenntartható városi közlekedésre és a tömegközlekedés fontosságára is. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. irányítása alá tartozó Volán társaságok a helyi önkormányzatokkal karöltve az idén is színes programokkal készülnek.

E programsorozat keretein belül rendezik meg immár tizenharmadik alkalommal az Európai Autómentes Napot.

 

Az Európai Autómentes Nap rendezvényei:

 

Balatonfűzfőn a Bakony Volán Zrt. helyi járati autóbuszain, a családosok érvényes forgalmi engedéllyel ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Veszprémben a Balaton Volán Zrt. helyi járatait ingyenesen vehetik igénybe azon személyek, akik tulajdonosként a birtokukban lévő személygépkocsi forgalmi engedélyét felmutatják.

Sopronban a Kisalföld Volán Zrt. helyi járatain ingyenes utazást biztosít üzemkezdettől üzemzárásig.

Győrben a Város Polgármesteri Hivatalával együttműködve a Kisalföld Volán Zrt. idén is számos érdekes programmal várja a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

 

Az Európai Mobilitási Hét 2014 rendezvénysorozat közösségi közlekedéshez kapcsolódó programjai Győr városában:

 

2014. szeptember 19. (péntek)

  •  15.00-16.25 óra között „Fedezd fel faros busszal Győrt!” Ikarus 55 típusú nosztalgiajárművel díjmentesen igénybe vehető nosztalgiajáratok indulnak.
  •  16.30-18.00 óra között  a műszaki bázis megtekintése előre regisztrált érdeklődők számára. Az igények felmérése céljából kérjük, az érdeklődők a winklera@kisalfoldvolan.hu email-címen, 2014. szeptember 16-ig jelezzék részvételi szándékukat nevükkel, foglalkozásukkal és elérhetőségükkel ellátva, továbbá megjelölve azt az időszakot, amikor részt kívánnak venni a teleplátogatáson (a látogatás ideje kb. 45 perc). A részvétel feltétele az előzetes regisztráció! A jelentkezésekről néhány napon belül visszaigazolást küldünk, a turnusok pontos időpontjáról pedig legkésőbb 2014. szeptember 18-ig adunk tájékoztatást a jelentkezéskor megadott elérhetőségen.

 

2014. szeptember 20. (szombat)

  • 10.00-17.00 óra között: „Vigye haza kedvenc régi busztábláját!”: Volán-relikviák jótékony célú vására, valamint az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. bemutatkozása az Utazóközönségnek a Megyeháza előtti téren.

 

2014. szeptember 20-21. (a szombatról vasárnapra virradó éjszaka)

 

2014. szeptember 22-én (hétfőn)

  • 16.30-18.30 óra között: „Police 07” interaktív társasjáték Győr helyi autóbuszain.
  • üzemkezdettől üzemzárásig menetjegyváltás nélküli utazási lehetőség Győr valamennyi helyi autóbuszjáratán.

 

A GYSEV Zrt. immáron az ÉNYKK Zrt.-vel együttműködve közösen jelenik meg az Autómentes Nap alkalmából Budapesten, az Andrássy úton kiállított közös standon. Az érdeklődők bővebb információt kaphatnak a GYSEV-Vasi Volán együttműködés keretében már kidolgozott kedvezményes kirándulócsomagokról és a kombinált (vasúti és buszos), kedvezményes utazási lehetőségekről, illetve a gyermekekről sem megfeledkezve várjuk a kisebbeket is érdekes programokkal és kézműves foglalkozásokkal.

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!