A honlap tartalma 2019. október 1-je után nem frissül. Az aktuális híreket és menetrendi információkat a www.volanbusz.hu oldalon találja.

Gumiabroncs futózás

 

Gumiabroncs   futózás

Társaságunk   1981-től, az országban elsők között foglalkozott a gumiabroncsok   újrafutózásával az olasz Maragoni cégtől vásárolt gépeken, és az általa   kifejlesztett R.T.S. technológiával. A technológiai fejlődést követve   korszerűsítettük futózó üzemünket, új gépeket vásároltunk, valamint áttértünk   az ún. külső-belső envelopos technológiára. Kizárólag Maragoni anyagokkal   dolgozunk, beleértve az alkalmazott kötőlemezt, segédanyagokat és az előregyártott   futófelületet.

 

Bemutatjuk   futózó üzemünket

 

 

Mi, akik nap mint nap az utakat járjuk, jól tudjuk, hogy legfontosabb a     biztonság, a kényelem és a futási költségek tervezhetősége. A kopott     autógumik újrafutózásával nem csupán a gumi élettartamát és a vezetés     biztonságát növeljük meg, de pénzt is megtakarítunk és a környezetet is     védjük. A Kisalföld volán üzemében a legmodernebb Maragoni-gépekkel és     -technológiákkal, 6 automatizált fázisban végezzük a felújítást. Az első     fázisban szakembereink ellenőrzik a felújítandó gumiabroncs szerkezeti     épségét, illetve megvizsgálják és felderítik a mélyebb rétegekben     esetlegesen meglévő - a használat során előforduló - sérüléseket.

   
   

Ez vizuálisan és a vákum alatt végrehajtott lézeres gumiabroncs     vizsgálóval történik.         A lézeres vizsgáló, - a vizsgálati eredmény számítógépes rögzítésén     túlmenően, - rögzíti vevő szerint a gumiszámot is és megőrzi azt, a     garanciális idő leteltéig. E vizsgálatok alapján derül ki, hogy     elvégezhető-e az abroncs futózása.

   
  

        

   

 

 

A horzsolás során eltávolítjuk a gumiabroncs felső, kopott rétegét,     ezzel előkészítve azt, az új futófelület befogadására.         Az üzemünkben használt Marangoni RASP 1000-es horzsoló rendkívüli     pontossága garantálja a tökéletes geometriájú és textúrájú végeredményt.

   
   

        

   

        

   
   

 

 

 

 

A harmadik fázisban - amennyiben a gumiabroncs állapota megkívánja -     elvégezzük a korábban felderített és a horzsolás során feltárt hibák     javítását.         Műhelyünkben kizárólag a Maragoni cég által gyártott anyagokat használunk.     Ezek kiváló minősége garantálja a felületek tökéletes illeszkedését.         Más technológiákkal ellentétben a Ringtread rendszerben nincs szükség a     futófelület toldására. Emellett a felhelyezés nem igényel emberi     beavatkozást.

   
   

        

   

        

 
   

 

 

 

Az így előkészített gumiabroncsot autoklávba helyezzük, ahol pontosan     meghatározott nyomásnak és hőmérsékletnek tesszük ki. A különleges     Ringtread kötőanyag segítségével alakul ki megbízható kötés az új     futófelület és a karkasz között.         A kiváló eredmény érdekében az egész folyamat során maximális gondossággal     kezeljük a gumikat. A horzsolástól az ellenőrzésig szállítókocsi továbbítja     a munkadarabot, így az soha nem érinti a padlót, ezzel is biztosítva az     előkészített felületek tisztaságát.

   
   

        

   

  

   

   

 

 

- alacsonyabb kilométerenkénti költségek     - megnövelt teljesítmény     - nagyobb biztonság     - nagyobb kényelem     - jobb megjelenés

   

 

 

 

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!