Prága - Karlovy Vary

Időpont: 2019. június 2-5. és  2019. október 10-13.

Részvételi díj: 59.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 18.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 17.000 Ft

BBP: 2.280,- Ft/fő

Belépők kb.: 800 CZK/fő

 

Program:

 

1.nap: (550 km) Rövid pihenőkkel utazás Prágába. A cseh fővárossal történő ismerkedést a várnegyed (Hradzsin) macskaköves utcáit koptatva kezdjük. Látogatást teszünk a Loretto templomban és múzeumban, majd átsétálunk a várnegyeden, megtekintjük a Szt. Vitus székesegyházat, majd végig sétálunk az Arany Utcácskán. Szállás Prágában (3 éj).

 

2.nap: (220 km) Délelőtt Melnikben, a Moldva és az Elba összefolyásánál található Lobkovitz kastélyt keressük fel. A festői környezetben található épületegyüttes egyik fő szárnyát a borospincék teszik ki, melynek nedűit meg is lehet kóstolni. Ezt követően a délutánt ismét Prágában, a Kisoldalon és a Károly-hídon folytatjuk, majd az óváros zegzugos utcáin jutunk el az Ó-Városházához, ahol egy elmés szerkezet méri és harangjátékkal jelzi a múló időt. Vacsoránkat egy hajón fogyasztjuk el, miközben gyönyörködhetünk Prága esti fényeiben.

 

3.nap: (340 km) Kirándulás Karlovy Varyba, séta a festői fekvésű patinás fürdővárosban. A Kolonádok oszlopai közt lehetőség nyílik az ivókúrára is javallott gyógyvíz megkóstolására, majd látogatást tezsünk a Mária Magdolna templomban. A Becherovka Múzeumban a több mint 200 éves múltra visszatekintő gyógylikőr történetével, annak készítésével és a Becher család érdekes történetével ismerkedhetünk meg, amelyet egy kis kóstoló is színesít. Kora este visszaérkezés Prágába, esti séta az óvárosban. A napot Csehország legnagyobb terén, a Vencel téren fejezzük be, ahol számtalan üzlet, söröző és kulturális program marasztalja a vendégeket. Vacsoránkat Prágában egy hangulatos sörözőben fogyasztjuk el.

 

4. nap: (600 km) Reggeli után rövid utazást követően érkezünk meg Dél-Csehország egyik pompás nevezetességéhez, a windsori királyi rezidencia mintájára átépített hlubokai kastélyhoz, majd  megtekintése után továbbutazunk Holasovicebe. A 19. század hangulatát idéző építészeti remekművet csúcsos, stukkós homlokzatú lakóházak és magtárak alkotják, melyeket csillagokkal díszített kapukkal és kerítésekkel kötöttek össze. Az ún. parasztbarokk stílusú épületegyüttes a Világörökség részét képezi 1998. óta. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

 

Csatolt galéria: Prága - Karlovy Vary

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!