Róma, az örök város

Róma, a kultúra fővárosa, a művészetek fellegvára, a kereszténység szent helye, maga „az örök szerelem”. Fedezze hát fel, járja végig ezt a nyüzsgő, csodálatos várost, s hagyja, hogy magával ragadja – nézze meg a Vatikáni Múzeum kincseit, tekintse meg a Colosseumot, üljön le a Spanyol lépcsőre vagy dobjon egy érmét a Trevi-kútba. Aki még nem látta, annak feltétlenül fel kell keresnie, de új programunkkal gondoltunk a visszavágyókra is.

 

Részvételi díj: 108.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós ellátás: 26.000,- Ft/fő

Egyágyas felár:  28.000,- Ft/fő

BBP: 3.420,- Ft/fő

Fakultatív programok: (előre foglaláskor fizetendő) Vatikán: 8.500,- Ft/fő     (diák: 5.500,- Ft/fő)  

                                                                                      Colosseum: 7.000,- Ft/fő (diák: 3.500,- Ft/fő)  

Belépők kb.: 65 € + fakultatív 20 €

 

Program:

 

1. nap • 950 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Olaszországba.  Útközben rövid megálló Arezzoban, ahol ízelítőt kapunk a gyönyörű középkori város hangulatából. Szállás Arezzo környékén (1 éj).

2. nap • 150 km: Utazás az etruszk alapítású Orvietoba, felvonóval érkezés a tipikus „zebracsíkos” román kori dómhoz. A Michelangelo által is figyelmesen tanulmányozott Brizzo-kápolna világhírű freskóinak és a „Bolsenai csoda” misekendőjének megtekintése után séta a hangulatos városkában. Az Appeninek lejtőin, csodás környezetben találjuk Tivolit, amely már a császárok idején is népszerű volt, itt építették fel a nyári rezidenciákat. A Villa d’Este festői reneszánsz palotája és szökőkutakkal ékesített parkja a Világörökség része. Az esti órákban érkezés a Róma környéki szálláshelyre (3 éj).

3. nap Délelőtt helyi idegenvezetővel gyalogosan és metróval fedezzük fel az „örök város” kincseit: Szent Pál-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Colosseum (Belépő foglalás előre szükséges 7.000,-Ft/fő) , Forum Romanum, Capitolium, II. Viktor Emmanuel emlékműve és a Piazza Venezia. Délután séta a belvárosban: Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria sopra Minerva-templom, Parlament, Trevi-kút, Spanyol lépcső.

4. nap • Délelőtt látogatás Vatikánvárosban (Belépő foglalás előre szükséges 8.500,-Ft/fő), ahol helyi idegenvezetővel nézzük meg a Vatikáni Múzeum ókori emlékeit, a térképek galériáját, a Raffaelo freskókkal díszített pápai szobákat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Délután szabadprogram Rómában: egyénileg lehetőség van felmenni a bazilika kupolájába, ahonnan a város páratlan panorámájában gyönyörködhetünk  vagy megnézhetjük a pápák egykori menedékhelyeként is szolgáló Angyalvárat.

5. nap • 320 km: Reggeli után utazás Firenzébe. Az Arno-parti város a reneszánsz szülőhazája, ahol Michelangelo vagy Leonardo  alkotott. Toszkána fővárosát helyi idegenvezető kalauzolásával ismerjük meg. Sétánk során megnézzük a dómot, ami Brunelleschi hatalmas kupolájáról is híres, a gyönyörű bronzkapukkal díszített keresztelő-kápolnát, a Palazzo Vecchio-t, ami ma is a várost szolgálja,  a világ egyik leghíresebb hídját a Ponte Vecchio-t,  és a ferencesek híres Santa Croce-templomát. Szállás Bologna környékén (1 éj).

6. nap • 950 km: Reggeli után rövid séta Bolognában, melynek során megtekintjük dómját, egyetemét, árkádos utcáit és a híres tornyokat, majd a Pó-síkságon átkelve utazunk haza. Érkezés az éjszakai órákban.

 

 

Csatolt galéria: Róma, az örök város

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!