Száztornyú Prága

Részvételi díj március, december: 40.900,-Ft/fő

Részvételi díj július: 44.900,-Ft/fő

Egyágyas felár március, december: 10.000,-Ft/fő

Egyágyas felár július: 15.600.- Ft/fő

Ellátás: reggeli      

Félpanziós felár: 9.900,-Ft/fő

 

Program:

 

1. nap: 670 km Rövid pihenőkkel utazás Prágába. Útközben séta Morvaország fővárosában, Brnoban: piactér, városháza, kapucinus kripta (a város leghátborzongatóbb látványossága 153 múmiával), Péter-Pál dóm, a régi városházánál a brnoi sárkánnyal is találkozhatunk. Vacsora és szállás Prágában (2 éj).

 

2. nap: 50 km Reggeli után városnézés a „száztornyú” Prágában. Helyi idegenvezetővel fedezzük fel a várhegyet: Sz. Vitus-székesegyház, Ulászló-terem, Arany utcácska házai, Szt. György-templom. A Kisoldalra lesétálva rövid szabadprogram, majd a Károly-hídon átkelve érkezünk meg az Óvárosi Városházához, ahol a felújított Orloj óránkénti harangjátékával szórakoztatja a téren sétálókat. Séta a Vencel-térig, majd szabadprogram a belvárosban. Cseh specialitásokból álló vacsora egy belvárosi étteremben.

 

3. nap: 650 km A napot a híres Lőportoronynál kezdjük, a mellette lévő reprezentációs palota a szecesszió szemet gyönyörködtető alkotása. Az épületet elhagyva a Tyn templom számtalan tornyában gyönyörködhetünk. Husz János monumentális szobra és a Szt. Miklós-templom megismerése után szabadprogram a belvárosban vagy fakultatív látogatás a híres prágai zsidónegyedben (Jozefov), ahol Franz Kafka szülőháza, zsinagógák, temető idézi a prágai zsidóság és Gólem szellemét. A Ferenc József idején épült Jeruzsálem-zsinagóga megtekintése után a Moldva partjára épült reprezentatív paloták és hidak látványával búcsúzunk Prágától. Hazautazás pihenőkkel, hazaérkezés a késő esti órákban.

 

BBP: 1.710,- Ft/fő

Belépők kb.: 360,- CZK + fakultatív zsidónegyed (500,- ill. 50,- CZK)

 

 

Csatolt galéria: Prága

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!