A honlap tartalma 2019. október 1-je után nem frissül. Az aktuális híreket és menetrendi információkat a www.volanbusz.hu oldalon találja.

Tájékoztató

Tájékoztató

 

 

A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) Korm. rendelet és a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény értelmében, a nevelési-oktatási intézmények, valamint gyermekvédelmi szakellátási feladatot ellátó intézmények tanulóinak kedvezményes utazása esetében szociálpolitikai menetdíj-támogatás az alábbiakban vásárolt menet- és bérletjegyek után vehető igénybe:

 

  • a kedvezményezett (magánszemély) részére történő vásárlás      esetén,
  • az állami intézményfenntartó Központ által      fenntartott nevelési-oktatási intézmények esetében a Központ vásárlása      esetén,
  • egyéb esetben      a nevelési-oktatási intézmény, vagy annak fenntartója által történt      vásárlások esetén.

 

A jogszabályi megfogalmazás alapján egyéb esetben fenntartó lehet még önkormányzat,  egyház, illetve civil szervezet (alapítvány, magán). Ehhez feltétlenül szükséges a bérletigénylő nyomtatványon vagy írásos nyilatkozaton ennek igazolása.

 

A nevelési-oktatási intézményeken túl a gyermekvédelmi szakellátási feladatot ellátó intézmények által, vagy fenntartójuk által a velük jogviszonyban álló gyermek, tanuló, ellátott részére vásárolt jegyek, bérletek után. A gyermekotthonok, lakásotthonok, nevelőszülői hálózat is beleértendő az intézmény fogalomba, illetve a gyermeken kívül a fiatal felnőttre is kiterjed, továbbá azon fogyatékkal élő gyermekekre és fiatal felnőttekre is, akik gyermekvédelmi szakellátásban részesülnek.

 

Kedvezményes menet-, illetve bérletjegyről számlakiállítás csak a felsorolt esetekben és módon történhet!

Ha nem a kedvezményezett (magánszemély) nevére történik a számlakiállítás, akkor a fenntartó igazolása az intézmény írásos nyilatkozata alapján történik, bérletigénylő nyomtatvány esetén pedig tartalmazza azt.  

 

Állami intézményfenntartó központ által fenntartott nevelési-oktatási intézmények esetén számlát csak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nevére, illetve a kedvezményezett (magánszemély) nevére lehet kiállítani, ilyen esetben más névre pl. önkormányzat nem lehet!

 

A fenntartó személyének igazolását is tartalmazó bérletigénylő nyomtatvány jelen tájékoztató melléklete és csak ez használható!

 

 

Bérletjegyigénylő (teljes árú) nyomtatvány letölthető pdf formátumban >>itt<< word dokumentum formátumban pedig >>itt<<

Bérletjegyigénylő (kedvezményes) nyomtatvány letölthető pdf formátumban  >>itt<< word dokumentum formátumban pedig >>itt<<

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!