Török körút: A kultúra és a természet csodái

Részvételi díj: 219.900,-Ft/fő

Elhelyezés: 4* szállodák                                  

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Egyágyas felár: 60.000,-Ft/fő

BBP:5.700,-Ft/fő

1. nap 950 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szerbián át a Szófia környéki tranzitszállásra (1 éj).

2. nap 650 km: Továbbutazás Plovdiv érintésével Törökországba. Rodostóban a Márvány- tenger partján meglátogatjuk a bujdosó magyarok emlékeit bemutató Rákóczi házat. Az estét már Isztambulban töltjük, a belváros üzleti negyedében (2 éj).

3. nap: Délelőtt városnézés Isztambulban: Hippodrom tér, Kék Mecset, Aja Szófia, Topkapi szeráj. Délután látogatás a híres Nagybazárban, szabadidő, fakultatív hajózási lehetőség az Aranyszarv öbölben és a Boszporuszon Európa és Ázsia között, ahonnan Isztambul csodálatos panorámájában és az Európa-Ázsia hidak látványában is gyönyörködhetünk (szerződéskötéskor kérjük jelezni 9.000,-Ft//fő, min. 20 fővel indul a magánhajó).

4. nap 700 km: Elhagyva Európát, az ázsiai Bolu hegyen keresztül utazunk a török fővárosba, Ankarába. Látogatás Kemal Atatürk mauzóleumában és a hozzátartozó múzeumban, ahol nemcsak a „Nemzet Atyjának” életével, hanem az újkori Törökország történelmével is megismerkedhetünk. Továbbutazunk Kappadókiába, ahol már a csodálatos tündérkémények közelében töltjük az éjszakát (2 éj).

5. nap 250 km: Barangolás Kappadókia különleges természeti képződményei között: Zelve tündérkéményei, Göreme sziklakolostorai és festett templomai számtalan fotótémát kínálnak. Derinkuyu-ban a föld alatti város a kora keresztény kultúra emlékeivel a világörökség részét képezi. Este fakultatív török est a dervisek táncával, folklór- és hastáncbemutatóval, korlátlan italfogyasztással  (szerződéskötéskor kérjük jelezni 12.000,-Ft//fő ). Lehetőség nyílik Hamam-törökfürdő szeánsz masszázzsal programon is részt venni 30€/fő)

6. nap 650 km: Az Anatóliai fennsíkon folytatjuk körutunkat a törökök szent városába Konyába, a kerengő dervisek szerzetesrendjének központjába. Látogatás az alapító szent – Mevlana – sírjánál és a kolostor múzeumában. Szállás Pamukkáléban, a festői mészkőteraszok lábánál (1 éj).

7. nap 200 km: Séta a Törökország egyik legszebb természeti csodájának tartott mészkőteraszokon és az ókori Hieropolisz fürdővárosában. Továbbutazunk Ephesosba, ahol látogatást teszünk az archeológiai parkban és a Szent János bazilikában. A közelben található Mária háza, ahol a legenda szerint élete utolsó éveit töltötte a Szűzanya. Szállás Kusadasiban a tengerparton (1 éj).

8. nap 550 km: Látogatás Pergamon ősi városában, az Akropolisz megtekintésével, mely 300 méter magasságban épült fellegvárával már elhelyezkedése folytán is ámulatba ejti a látogatókat. Trójában az ásatások során számtalan kultúra emlékeit – többek között a legendás Priamosz palotáját – tárták fel a régészek, és találtak bizonyítékokat Homérosz történeteire. Szállás Canakkalében a tengerparton (1 éj).

9. nap 570 km: Átkelés a Dardanellákon Európába. A Galipoli-félsziget érintésével haladunk Edirne irányába, ahol a keleti varázs utoljára érint meg bennünket a számtalan karcsú minaret, dzsámi és a nyüzsgő bazár formájában. A híres építész – Sinan – mesterművével, a Selimiye dzsámival is megismerkedünk. Elhagyva Törökországot a Marica folyó völgyében érkezünk Szófiába (1 éj).

10. nap 950 km: Hazautazás Szerbián át Magyarországra. Megérkezés a késő esti órákban.

Csatolt galéria: Török körút

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!