A honlap tartalma 2019. október 1-je után nem frissül. Az aktuális híreket és menetrendi információkat a www.volanbusz.hu oldalon találja.

Üzletszabályzati közzététel

Üzletszabályzati közzététel 

Közzététel napja: 2017. szeptember 29.

 

Az Üzletszabályzat az alábbi területeken módosult:

 

Az autóbuszos személyszállítási szolgáltatásnak a 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes feltételeire, az abban foglaltak alóli mentességekre, az autóbuszos személyszállítási szolgáltatási feltételekre, valamint a közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (VII. 30.) Korm. rendelet módosítása alapján:

 • Az ellenőrzés, pótdíjfizetés

„Az ellenőr e minőségére utaló jelzést visel, valamint írásbeli megbízással rendelkezik” szövegrész kiegészítésre került „a jegykezelőt és a jegykiadót ide nem értve” szövegrésszel.

(IV. Cím: SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK A/ Rész Utazási feltételek az ÉNYKK Zrt. menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi országos, regionális és elővárosi, valamint a határon átmenő forgalomban történő igénybevételére IX. Fejezet: Ellenőrzés, pótdíjfizetés 2. pont 32. oldal)

 • Az ellenőrzés, pótdíjfizetés

„Az ellenőr e minőségére utaló jelzést visel, valamint írásbeli megbízással rendelkezik” szövegrész kiegészítésre került „a jegykezelőt és a jegykiadót ide nem értve” szövegrésszel.

(IV. Cím: SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK B/ RÉSZ Utazási feltételek az ÉNYKK Zrt. városi (helyi) menterend szerinti autóbuszjáratainak igénybevételére IX. Fejezet: Ellenőrzés, pótdíjfizetés 2. pont 52. oldal)

 

Közszolgáltatási szerződés módosításán alapuló változások:

 • A határon átmenő és nemzetközi személyszállítási szolgáltatások díjtáblázatainak változása

(1.     sz. M E L L É K L E T Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási

szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA Határon átmenő és nemzetközi személyszállítási szolgáltatások díjtáblázatai 1/7. sz. melléklet 146. oldal.)

 • A pápai városi (helyi) autóbuszjáratokon alkalmazható menetjegyek és bérletek fajtái és díjainak átvezetése

(2.               sz. M E L L É K L E T Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Ajka, Tapolca, Veszprém) 1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, balatonfűzfői, balatonfüredi, ajkai és tapolcai városi (helyi) autóbuszjáratokon 190. oldal)

 

Az Üzletszabályzat 2. sz. mellékletének - Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA - szerkezetében történt módosítások:

 • A városi (helyi) autóbuszjáratok díjszabása részben található mellékletekben megismételt általános utazási feltételek és díjszabási részek törlésre kerültek.
 • Az egyes mellékletek kiegészítésre kerültek a díjvisszatérítésre vonatkozó szabályokra történő hivatkozással.
 • Az I. Fejezet: Általános határozmányok 4. pontja (Pótdíj) kiegészítésre került a pótdíjazásra vonatkozó általános szabályokra történő hivatkozással, a pótdíj fizetés eseteivel, a pótdíj késedelmes megfizetésére és a bemutatási díjra vonatkozó szabályozással. (167. oldal)

 

Az Üzletszabályzat 2. sz. mellékletének - Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA - részben történt további pontosítások:

 • a soproni díjszabási részben pontosításra került a hétnapos bérlet érvényességi ideje
 • a szombathelyi díjszabási részben a heti bérlet kifejezés pontosításra került hétnapos bérlet kifejezésre
 • a veszprémi díjszabási rész kiegészítésre került a napijegyre (napi bérletre) és a kisgyermekes bérletre vonatkozó rendelkezésekkel
 • a pápai díjszabási részben pontosításra került a pótdíjak összege
 • valamennyi díjszabási részben a napi jegy megnevezés kiegészítésre került a napi bérlet kifejezéssel.

 

Az ÉNYKK Zrt. utasforgalmi létesítményeinek elérhetősége, információs helyek, pénztárak valamint bizományos menetjegy- és bérletárusító helyek listájában pontosításra került a menetjegy- és bérletárusító helyek listája. (82. oldal)

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!