Zakopane – Krakkó – Auschwitz - Pszczyna

Időpont:2019. május 23-26. és  október 17-20.

Részvételi díj: 58.900,- Ft/fő

Elhelyezés: 3* szálloda

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 12.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 13.000,- Ft/fő

BBP Biztosítás: 2.280,- Ft/fő

Auschwitz: 3.000,- Ft/fő

Wieliczka: 6.500,- Ft/fő

Valutában felmerülő költségek: 160 PLN

 

1. nap700 km: Indulás kora reggel, utazás Szlovákián át Lengyelországba. Pihenő a Tátra lábánál fekvő Zakopanéban, séta a gorál síparadicsomban: fatemplom, hírességek temetője, Gubalowka, piac. Megérkezés az esti órákban Krakkóba, szállás elfoglalása (3 éj).

 

2. nap •  Városnéző program Krakkóban a történelmi belváros nevezetességeivel. A Fő téren séta a Posztócsarnok középkori kövein, látogatás a Mária templomban.  A Wawel-dombon a Királyi-palota és a lengyel királyok temetkezőhelye – köztük Báthory István sírja – a pompázatos katedrálisban méltó emléket állít a lengyel történelemnek. Majd dotto kisvonattal fedezzük fel a Zsidó negyedet – a Kazimierzt, szabadprogram.

 

3. nap190 km: Látogatás Kelet-Szilézia egyik legnagyobb főúri kastélyában, Pszczynaban. Fényűző barokk termei lenyűgözik a látogatót. Napunk zárásaként Auschwitzban ismerkedünk a történelemmel és megemlékezünk a Holokauszt áldozatairól (Belépő foglalása előre szükséges 3.000,- Ft/fő).

 

4. nap700 km: Utazás Wieliczkára: a sóbánya földalatti színes világa számtalan csodával ejti ámulatba a látogatókat (Belépő foglalása előre szükséges 6.500,- Ft/fő.). Az ősi sóbánya méltán szerepel a Világörökség listáján is. Hazautazás Szlovákián keresztül. Megérkezés késő este.

Csatolt galéria: Zakopane - Krakkó - Auschwitz - Pszcyna

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!