Bemutatkozás

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával, közös irányítás alatt működnek Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közösségi közlekedési szolgáltatói. A központ székhelye Szombathely.

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., - a Bakony, Balaton, Kisalföld, Somló, Vasi és Zala Volán Zrt.-k jogutódjaként – jelenleg több mint 1400 autóbusz és 27 autóbusz-állomás üzemeltetését és 4300 fő munkavállaló foglalkoztatását koordinálja.

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. fentiek alapján, a 6 régiós társaság közül a legnagyobb összteljesítményt képviseli.

A közlekedésért felelős miniszter, valamint a Volán társaságok között 2004 decemberében közszolgáltatási szerződések jöttek létre, melyek a 2016-ban történt meghosszabbítás alapján 2019. december 31-ig hatályosak.

A közszolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségek a helyközi menetrend szerinti feladatok ellátására irányulnak. 14 településen az önkormányzatokkal kötött közszolgáltatási szerződés keretében a helyi közlekedést is a társaság biztosítja.
 
Győr-Moson-Sopron megyében Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban, Vas megyében Körmenden és Szombathelyen, Veszprém megyében Ajkán, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Pápán és Várpalotán, illetve Zala megyében Keszthelyen, Lentiben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen végez társaságunk helyi közszolgáltatást.
 
Kellemes utazást kívánunk a régió autóbuszjáratain!