Európai Mobilitási Hét 2014 - programok a régióban

2014. szeptember 16. és 22. között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét, mely rendezvény lényege felhívni az emberek figyelmét a környezettudatos életre, ezzel összhangban a fenntartható városi közlekedésre és a tömegközlekedés fontosságára is. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. irányítása alá tartozó Volán társaságok a helyi önkormányzatokkal karöltve az idén is színes programokkal készülnek.

E programsorozat keretein belül rendezik meg immár tizenharmadik alkalommal az Európai Autómentes Napot.

 

Az Európai Autómentes Nap rendezvényei:

 

Balatonfűzfőn a Bakony Volán Zrt. helyi járati autóbuszain, a családosok érvényes forgalmi engedéllyel ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Veszprémben a Balaton Volán Zrt. helyi járatait ingyenesen vehetik igénybe azon személyek, akik tulajdonosként a birtokukban lévő személygépkocsi forgalmi engedélyét felmutatják.

Sopronban a Kisalföld Volán Zrt. helyi járatain ingyenes utazást biztosít üzemkezdettől üzemzárásig.

Győrben a Város Polgármesteri Hivatalával együttműködve a Kisalföld Volán Zrt. idén is számos érdekes programmal várja a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

 

Az Európai Mobilitási Hét 2014 rendezvénysorozat közösségi közlekedéshez kapcsolódó programjai Győr városában:

 

2014. szeptember 19. (péntek)

 

2014. szeptember 20. (szombat)

 

2014. szeptember 20-21. (a szombatról vasárnapra virradó éjszaka)

 

2014. szeptember 22-én (hétfőn)

 

A GYSEV Zrt. immáron az ÉNYKK Zrt.-vel együttműködve közösen jelenik meg az Autómentes Nap alkalmából Budapesten, az Andrássy úton kiállított közös standon. Az érdeklődők bővebb információt kaphatnak a GYSEV-Vasi Volán együttműködés keretében már kidolgozott kedvezményes kirándulócsomagokról és a kombinált (vasúti és buszos), kedvezményes utazási lehetőségekről, illetve a gyermekekről sem megfeledkezve várjuk a kisebbeket is érdekes programokkal és kézműves foglalkozásokkal.