Kulináris élvezetek a kultúra és a legendás olasz autók bűvöletében

Időpont: 2019. október 26-31.

Részvételi díj: 99.500,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 22.000,- Ft/fő

Egyágyas felár:  28.500,- Ft/fő

BBP: 3.420,- Ft/fő

Belépők kb.: 140 €/fő

 

Program:

 

1. nap 650 km:Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Bolognaba. Látogatás az „olasz gasztronómia Disneylandjében”, a Fico Eataly World szabadidőparkban, ahol több mint 45 étterem, bár és kávézó, fedett piac várja a látogatókat, így számos olasz alapanyagot, ételt kóstolhatunk vagy vásárolhatunk meg, de főzőkurzuson is részt vehetünk. Szállás a környéken (5 éj).

 

2. nap 150 km: Carpiban betekintünk egy balzsamecet készítő farm mindennapjaiba. Az olaszok szerint az élet balzsamecet nélkül olyan, mint egy napsütés nélküli nap. A kóstolóval egybekötött látogatás után lesz vásárlási lehetőség is. Ezt követően a zene fővárosába Modenába utazunk, városnézés: Katedrális, Városháza, Nagyhercegi palota, Pavarotti múzeum. A Maseratti Múzeumban Umberto Panini magángyűjteményét csodálhatjuk meg, ahol 40 autó, 60 motorkerékpár és 20 traktor képezi a kiállítás részét.

 

3. nap 300 km: Artus mester városába Forlimpopoliba utazunk. Ő volt az első olasz, aki szakácskönyvbe rendezte az olasz gasztronómia remekeit. Főzőbemutató és kóstolás. A délutánt San Marinoban, a világ legrégebbi köztársaságában töltjük, mely rengeteg középkori emlékkel, látnivalóval rendelkezik. A Monte Titano-ról csodálatos látvány tárul az Adriai-tengerre és Toscanara, az egymás után sorakozó üzletek pedig italkóstolókkal és vásárlási lehetőséggel várnak minket.

 

4. nap 110 km: A nap első felét Bolognaban töltjük, melynek egyeteme a legrégibb Európában, városnézés: Neptun kút, Santo Stefano Bazilika, Piazza Maggiore tér, Jeruzsálem-negyed. A Gelato Múzeumban az olasz fagylalt titkát, gasztronómiai történetét ismerhetjük meg. A kóstolás során magunk készíthetünk egy sörbetet friss gyümölcsökből és számos ízvilágú fagylaltot is kipróbálhatunk. A nap végén Maranelloban az autók szerelmeseinek kedvezünk, látogatás a Ferrari Múzeumban.

 

5. nap 200 km: Kilátogatunk az imolai F1-es versenypályára, kiülhetünk a tribünre, bepillantunk a boxutca rejtelmeibe, majd Ravenna nevezetességei várnak ránk, mely a Nyugat-Római Birodalom fővárosa volt az 5. században. Sétánk során visszaidézzük a bizánci időket, megtekintjük a hangulatos belvárosi Piazza del Popolo-t, Dante Alighieri síremlékét, a mauzóleumot, a San Vitale templomot és a szentély fülkéinek mozaikjait.

 

6. nap 750 km: Hazaútban ismerkedés Lombardia híres művészeti és kulturális örökségével, Mantovával. A város a mai napig sem vesztett varázslatos középkori bájából, látványos műemlékei: a Dózse palota, az Alberti tervei alapján épült Szent András-bazilika Mantegna sírjával. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.