Mandarinszüret a Neretva völgyben

Időpont: 2019. október 23-26.

Részvételi díj:  89.900,- Ft/fő

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár:  14.000,- Ft/fő

Biztosítás: 2.280,- Ft/fő

Fakultatív program: 3.500,- Ft/fő (előre fizetendő)

Belépők: 55 HRK + 10 €/fő

 

Program:

1. nap: (730 km) Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Splitbe.  Séta az óváros nyüzsgő utcáin a hajdani római császár, Diocletianus palotájához. Továbbutazás Neumba, vacsora és szállás a tengerparton.

2. nap: (200 km)Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás (3.500 Ft/fő, min.25 fő esetén) Reggeli után kirándulás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába, a festői hangulatú Mostarba, ahol a gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és a felejthetetlen látványt nyújtó Öreg-híd a Világörökség része. Következő állomásunk Medjugorje, ez a hangulatos kisváros és egyben híres zarándokhely, ahol látogatást teszünk a Szt. Jakab-templomban.

3. nap: (80 km)Reggeli után utazás a Neretva folyó partján fekvő Opuzenbe. Itt egy mandarin-ültetvényt látogatunk meg, melyen egy köszöntőital és szárított füge elfogyasztása után részt vehetünk a szüreten is. A 1,5 órás szüret alatt a helyiek megismertetnek bennünket a mandarintermesztés titkaival és mindenki 3 kg saját szüretelésű mandarint is kap munkája jutalmaként. Továbbutazás Metkovic-ba, ahol kishajókra szállunk és fotós-szafaris csónakozás alatt érkezünk meg egy helyi gazda birtokára, ahol zenés ebéd várja csoportunkat. Az ebédet követően helyi termékeket (gránátalma, pálinka, likőrök, travarica) vásárolhatunk

4. nap: (760 km) Reggeli után hazautazás. A horvát tengerpart mentén érkezünk a magyar emlékekben gazdag Zadarba. A város nemcsak kiemelkedő kulturális örökséggel rendelkezik, de a környék közlekedési, politikai és gazdasági központja és látnivalókban is igen gazdag: katedrális, Szt. Donát-körtemplom, Öt kút tere, Városkapu, Népek tere, Tengeri orgona, Nap emlékműve. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.