Műszaki igazgatóság

A Műszaki Igazgatóság feladata az ÉNYKK Zrt. fő tevékenysége, – a menetrend szerinti helyközi és helyi közszolgáltatási tevékenység – valamint az egyéb (különjárati, szerződéses, nemzetközi) személyszállítási tevékenység végzéséhez szükséges autóbusz állomány biztosítása az Személyszállítási Igazgatóság részére. Az ÉNYKK Zrt. autóbusz állománya jelenleg 1405 db. (2019.01.01.)

Igazgatóságunk legfontosabb feladata, hogy a belső megrendelő (Személyszállítási Igazgatóság) részére a közszolgáltatási szerződésekben megfogalmazott feladatok, valamint a további megrendelések végrehajtása céljából műszakilag tökéletes állapotban lévő autóbuszokat tudjon rendelkezésre bocsátani, az utas oldali igények figyelembe vételével, a közlekedésbiztonság-technikai szempontok maximális betartása mellett. Igazgatóságunk tevékenységét az ÉNYKK Zrt. teljes működési területén, 4 megyében, 19 telephelyén végzi.

A fő tevékenységek mellett számos, további – külső megrendelők részére végzett – tevékenység is az Igazgatóság feladatkörbe tartozik:

-          személy- és haszongépjármű javítás, karbantartás,

-          műszaki vizsgáztatás,

-          eredet vizsgálat,

-          tachográf illesztés,

-          felújítási tevékenység,

-          üzemanyag értékesítés

-          shop tevékenység

-          ingatlan bérbeadás

-          gépjármű klíma diagnosztika, karbantartás, javítás

-          gépjármű mosás, stb.

A rendelkezésre álló szabad humán erőforrás, műhely- és eszköz kapacitás maximális kihasználása érdekében a külső megrendeléseken keresztül célunk a társaság árbevételének jelentős növelése.