Portugália gazdagon - Utasaink ajánlásával

Jól sikerült programunkat Utasaink ajánlásával a nagy érdeklődés miatt harmadszor is megismételjük. Portugália hajósairól és felfedezőiről híres, fedezzük hát fel mi is e csodálatos országot, melynek történelme és kultúrája elválaszthatatlanul összefonódik. Látnivalóinak egyedülállóságát az elmúlt évszázadok során egymást váltó különböző civilizációk adják, melyek megtekintése mellett megkóstolhatjuk a híres portói bort is. Városai mind mást-mást nyújtanak nekünk, ahogy a mondás tartja: „Coimbra ír, Braga imádkozik, Lisszabon énekel, és Portó dolgozik.”

 

Időpont: 2020. május 22-30.

Részvételi díj: 275.000,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanzió: 45.000,- Ft/fő (itallal együtt)

Egyágyas felár: 95.000,- Ft/fő

Reptéri illeték: kb. 34.000,- Ft/fő (A program a repülőgép menetrendjének függvényében változhat).

A részvételi díj tartalmazza: a helyi idegenvezetőt a teljes program idején, budapesti transzfert, valamint egy-egy kézi és úti poggyász díját is.

Valutában felmerülő költségek: kb. 130 €/fő 

1. nap: Kora reggel elutazás Budapestről közvetlen járattal Lisszabonba, Portugália lenyűgöző fővárosába. Lisszabon Európa egyik legrégebbi városa, Rómához és San Franciscohoz hasonlóan hét dombra épült. Hatalmas kiterjedésű, a természet által létrehozott kikötőben fekszik, 20 km-re az Atlanti-óceántól. Autóbusszal utazunk Portóba, tartalmas napunk első állomása a műemlékké nyilvánított város, Óbidos, melyet a 12. században alapítottak. A romantikus települést körbeölelő várfalak közötti barangolást követően Batalha következik, itt látható Európa egyik legnagyobb gótikus temploma, az UNESCO védettsége alá tartozó Győzelmes Szűz Mária kolostor. Szállás Portóban (3 éj).

2. nap: Ismerkedés Portóval, az ország második legnagyobb városával, melynek történelmi központja a Világörökség része. Felfedezését az óvárosban kezdjük (Szt. Ferenc templom, régi tőzsdepalota), majd a város legmagasabb pontján álló Sé do Porto katedrálist tekintjük meg, környékén csupa érdekes történelmi látnivalóval. Városnézést követően a Vila Nova de Gaia negyedet keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni a híres portói bort. Mai napunkat megkoronázzuk egy életre szóló élménnyel, sétahajózásra indulunk a Duoro folyón. Délután elutazás Aveiroba, séta a tengerpart egyik legvonzóbb településén, melyet szívesen emlegetnek Portugália Velencéjeként, de – főleg a csatornák menti, elegáns, szecessziós épületek sokaságában – Amszterdam néhány vonását is felfedezhetjük e bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisvárosban. Fakultatív lehetőség: hajókázás (portugál édesség + pohár pezsgő, 9 €/fő).

3. nap: Szabadprogram Portóban vagy fakultatív kirándulás a világhírű Santiago de Compastelaba, a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére, a híres El Camino zarándokút központjába. A város legszebb épülete a Szt. Jakab katedrális, ahol az apostol földi maradványait őrzik (10.000,- Ft/fő + belépő, min. 25 fő estén indul).

4. nap: Első állomásunk Coimbra ősi egyetemi városa, ahol felkeressük az Európa egyik leggazdagabb és legszebb bibliotékái között emlegetett könyvtárat  majd Tomarban felfedezzük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát. Elutazás Fatimába, ismerkedés a zarándokok városával, ahol 1917-ben három pásztorgyermek előtt többször is megjelent Szűz Mária. A lenyűgöző méretű zarándokhely főtere kétszer nagyobb, mint a római Szent Péter tér: a katedrális, a Jelenések kápolnája, valamint a Berlini Fal emlékhely megtekintése. Szállás Fatimában (1 éj).

5. nap: Reggelit követően utazás Lisszabonba, útközben séta Nazaréban, melyet a legszebb halászfaluként emlegetnek a leírások. Utánozhatatlan atmoszféra, élő hagyományok és folytonos pezsgés jellemzi az előkelő üdülőhelyet, ahol egy kis szabadidőt biztosítunk, hogy mindezt megtapasztaljuk. Átkelünk a lélegzetelállító látványt és élményt nyújtó Vasco da Gama hídon, majd lehetőséget nyújtunk a világ második legjobb Ócenáriumának megtekintésére. Látogatás a Nemzeti Azulejo Múzeumban, a fali csempéket bemutató gyűjtemény minden lisszaboni turista számára kötelező program. A nap méltó zárásaként sétálunk az Alfama keskeny sikátoraiban Szállás az óceánparton (3 éj).

6. nap: Kirándulás az elvarázsolt kastélyok városába. Sintra méltán volt a portugál királyok nyári lakhelye, a hegytetőn elhelyezkedő Pena Palotát találóan „Portugál Neuschwansteinként” szokták emlegetni. Továbbutazás a szárazföld legnyugatibb pontjához – Cabo da Roca egy festői sziklaszirt 140 méterrel az óceán fölött, minden irányba lélegzetelállító kilátással és rajta egy világítótoronnyal, mely való-ságos zarándokhellyé vált az idők folyamán. A napot Cascaisban fejezzük be, amely Sintrához hasonlóan királyi rezidencia volt és ma is a felső tízezer nyaralóhelye. A gyönyörű természeti környezet és az óceánpart is emeli a városka szépségét, látogatásunk során megtekintjük a parti sziklákban kialakult hasadékot, a Pokol száját (Boca do Inferno).

7. nap: Mai napunkat is Lisszabon környékén töltjük. Évora sokak szerint Portugália egyik legelbűvölőbb városa, óvárosát „élő múzeum”-nak is nevezik, a jó állapotban fennmaradt város méltán érdemelte ki a Világörökség védelmét. A város legismertebb látnivalója a római templom és a 14 darab épségben fennmaradt korinthoszi oszlop. Pihenő Sétubál hangulatos kikötőjében (igény esetén ebédelési lehetőség). Visszautazás a szállásra az Arrábida Nemzeti Parkon keresztül, amely az Arrábida-hegység egyedülálló mikroklímájának fennmaradását biztosítja. Útközben fotószünet és látogatás a Krisztus-szobornál. A szobor talpazatául szolgáló betonoszlopokban lift működik, így egyben kilátóként is szolgál az építmény, ahonnan kitekintve csodálatos panoráma tárul elénk.

8. nap: Egész napos városnézés a napsütés fővárosában. Túránk a város nyugati részében a Belém negyedben kezdődik: Belém torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco de Gama síremlékével. A városközpont felé haladva láthatjuk a Tejo folyó felett átívelő 2278 méter hosszú Április 25-e hidat. A Rossio téren kiszállunk a buszból és felsétálunk a Sé Katedrálishoz és megnézzük a Szent Ferenc templomot. Szabadprogram, vásárlási lehetőség vagy utazás a híres 28-as villamoson. Transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen repülő járattal az éjszakai órákban.

9. nap: Hazaérkezés a délelőtti órákban.

 

Jelentkezési határidő: 2019. december 20.